خواص فوق العاده پسته و مضرات مصرف نادرست

تمام مواردی که باید درمورد خواص پسته و مضرات مصرف نابجای آن بدانید…

پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی

نحوه مصرف پسته

پسته را هم می توان به صورت خام  تازه مصرف کرد و هم به صورت میوه خشک شده.برای اینکه طعم بهتری به این میوه دهند آن را با آب و نمک تفت میدهند تا پسته شور را تهیه کنند.
در ۱۰۰ گرم مغز پسته منابع زیر موجود است :
مواد نشاسته ای     ۱۵ گرم
آب          ۵/۲ گرم
پروتئین    ۲۰  گرم
مواد چرب   ۵۴ گرم
کلسیم   ۱۳۰ میلی گرم
فسفر   ۵۰۰ میلی گرم
آهن    ۷/۵ میلی گرم
پتاسیم  ۹۵۰ میلی گرم
ویتامین آ  ۲۳۰ واحد
ویتامین ب ۱   ۰/۷ میلی گرم
ویتامین ب ۳  ۱/۵ میلی گرم
خواص داروئی پسته
مصرف پسته در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی تاثیر بسزایی دارد.همچنین برای آرامش و تنظیم ضربان قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و کلسترول بد را کاهش می دهد.
 – مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
 – خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند.
 – مغز و ذهن را تقویت می کند.
 – برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
 – برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود.
 – پسته معده را تقویت می کند.
 – برای تسکین سرفه مفید است.
 – اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
 – جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است.
 – جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.
پسته چون حاوی مواد مغذی مناسب به همراه ویتامین ها بوده و کالری بالایی دارد ، مصرف آن به ورزشکاران، دانش آموزان، نوجوانان به خصوص در سنین رشد و به زنان باردار و شیرده توصیه می شود
در صورت ادامه مصرف پسته در طولانی مدت می توان به بهبودهای حاصل شده در فشارخون زمان خواب، واکنش عروق به اضطراب و کنترل فشار قلب امیدوار بود.

مضرات مصرف نادرست پسته

مضرات پسته
مغز پسته یکی از منابع غنی اسیدهای چرب مفید است، اما مصرف آن به افرادی که میزان تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمی شود، همچنین به دلیل هضم دشوار آن برای معده مناسب نیست. خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه های قرمز رنگ در پوست می شود .برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.
 خوردن پسته برای اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماریهای نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه مضر می باشد.
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.
خواص پوست سبز پسته
 – بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان است.
 – جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان می شود.
 – برای استحکام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید.
 – دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
 – دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است.
 – برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آنرا بنوشید. خواص پوست سفید پسته
خواص پوست سفید پسته
 پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است . برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آنرا داخل لگنی بریزید وشخصی را که این بیماری را درد برای چند دقیقه در آن بنشیند . باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود.

خواص درمانی وغذایی پسته

روغن پسته
از عصاره مغز پسته، روغن شفاف و زرد رنگی به دست می آید که خواص غذایی و درمانی دارد.
روغن پسته یک مرطوب کننده مطلوب بوده و به سرعت جذب می شود و حالت چسبندگی ایجاد نمی کند و برای ماساژ صورت و بدن گزینه مناسبی است. اسیدهای چرب امگا۶ آن اثر زخم های ناشی از اعمال جراحی را از بین برده و از چین و چروک دور چشم و صورت جلوگیری کرده و از همه مهم تر موها را شفاف می کند. مصرف خوراکی این روغن نیز جنبه درمانی داشته و فسفر آن هوش و حافظه را افزایش و اسیدفولیک آن به رشد و تکامل سیستم عصبی جنین کمک می کند.
منبع:نمناک
مطالب مرتبط
پیام بگذارید