در مورد پروتیین وی بیشتر بدانیم + غذاهای سرشار از آن

درباره پروتیین وی بیشتر بدانیم در این مطلب به بررسی تخصصی پروتیین وی و خواص و فواید آن می پردازیم

ترکیبات:

آلفالاکتوگلوبولین
بتالاکتوگلوبولین
BSA
ایمنوگلبین های G1 G2 A M
درمقادیر کم پروتیین های متصل شونده به آهن، کلسیم، پتاسیم، سدیم، فسفر و یتامین A C B1 B2 B3 B5 B12 فولیک اسید و بیوتین.

فواید:

منبع مناسب آمینواسیدهای ضروری و پپتید ها
میزان بالای پروتیین

منبع غنی آمینواسیدهای سولفوردار
دارای متیونین و سیستیین است که سیستیین برای ساخت آنتی اکسیدانت ها و گلوتاتیون استفاده میشود.

منبع غنی BCAA-لوسین ایزولوسین والین
لوسین یک امینو اسید ضروری برای ساخت ماهیچه است.

منبع غنی گلوتامین

این پروتیین جدب بسیار بهتری به نسبت کازیین شیر دارد و بخوبی در روده جذب میشود.

وی و چربی:

کلسیم موجود در وی تجمع چربی در بدن را کاهش داده و سوزاندن چربی ها را سرعت میبخشد.
به این دلیل که در عدم کلسیم هورمون پاراتیرویید ذخیره ی چربی را افزایش میدهد. رژیم دارای مقادیر کافی کلسیم این هورمون را مهار و از ذخیره چربی جلوگیری میکند.

وی و گوارش:

لاکتوز موجود در وی (البته در وی کانسنتریت وجود ندارد) به گالاکتو اولیگوساکارید شکسته شده که به مصرف باکتریهای روده میرسد و عملکرد گوارشی را بهبود میبخشد.

وی و رادیکالهای ازاد:

گلوتاتیون یک انتی اکسیدان قوی است که برای پاکسازی بدن استفاده میشود.
شواهد نشان میدهد گلوتاتیون با ورزش کاهش پیدا میکند امینو اسید لازم برای سنتز گلوتاتیون سیستیین است که در وی موجود میباشد.
پروتیین وی سطوح گلوتاتیون را بالا میبرد بویژه در قلب و کبد.
پروتیین وی میزان گلوتاتیون را افزایش داده و ازین طریق از اسیب رادیکالهای ازاد به سلولها جلوگیری میکند.
لاکتوفرین و لاکتوفریسین موجود در وی عملکرد آنتی_اکسیدانی دارند که به دلیل توانایی اتصال به آهن از واکنش های اکسیداتیو و رشد باکتریهای بد در بدن جلوگیری میکند.

استفاده:
بدن بعد از ورزش به انسولین حساس میشود و لذا مصرف کربو و پروتیین در این بازه برای بازسایر ذخایر عضلات بسیار سودمند است.
وی یک آمینو اسید مناسب برای بعد فعالیت ورزشی است.

مواد غذایی حاوی پروتیین وی:

لزوما برای دریافت پروتیین وی احتیاج به مصرف مکمل های پروتیینی نیست و می توانید با رژیم غذایی مناسب پروتیین را به عضلات خود برسانید.این مواد غذایی شامل:

۱- پنیر ریکوتا: ریکوتا یک نوع پنیر ایتالیایی است که معمولاً از شیر گوسفند و بوسیله باقی‌مانده آب پنیر پس از تولید پنیر تهیه می‌شود. ریکوتا در لغت به معنای دوباره پخته شده‌است

(انرژی (کیلوکالری 174
چربی کل ۱۳ g
چربی اشباع ۸ g
چربی چنداشباع‌نشده ۰٫۴ g
چربی تک‌اشباع‌نشده ۳٫۶ g
کلسترول ۵۱ mg
سدیم ۸۴ mg
پتاسیم ۱۰۵ mg
کربوهیدرات کل ۳ g
فیبر غذایی ۰ g
قند ۰٫۳ g
پروتئین ۱۱ g

پنیر ریکوتا دارای بیشترین مقدار پروتئین وی می باشد بدلیل این که از خود وی ساخته شده است در هنگام ساخت پنیر معمولی سر شیر از آن جدا می شود  و این کار عملا آن را تباه کرده و به سادگی دور می ریزند و مشابه همین عمل در مکمل های پودر وی به دلیل حذف چربی روی می دهد . اما همین سرشیر با چربی مفید خود می تواند نقش خوبی در سلامت بدن و ورزشکاران ایفا کند البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.هر فنجان پنیر ریکوتا شامل ۲۸ گرم پروتیین است

۲- شیر: 
(انرژی (کیلوکالری 42
چربی کل ۱ g
چربی اشباع ۰٫۶ g
چربی چنداشباع‌نشده ۰ g
چربی تک‌اشباع‌نشده ۰٫۳ g
کلسترول ۵ mg
سدیم ۴۴ mg
پتاسیم ۱۵۰ mg
کربوهیدرات کل ۵ g
فیبر غذایی ۰ g
قند ۵ g
پروتئین ۳٫۴

شیر شامل پروتیین طبیعی بسیار عالی وی می باشد و از ویژگی های شیر دارا بود همزمان پروتیین کازیین دیر جذب(دیر هضم) و پروتیین وی زود هضم است در هر صد گرم شیر ۳/۴ پروتیین و در یک لیوان ۸ گرم پروتیین است

ماست: ماست یکی از انواع لبنیات است که از تخمیر شیر توسط نوعی باکتری به نام لاکتوباسیلوس حاصل می‌شود. از هر نوع شیری برای تهیه ماست می‌توان استفاده نمود؛ اما ماست‌های امروزی را اغلب از شیر گاو تهیه می‌کنند

ماست هم یکی دیگر از مواد عالی طبیعی شامل  پروتیین  می باشد و بهترین آن ماست یونانی (Greek) می باشد. هر لیوان ماست یونانی شامل ۱۸ گرم پروتیین می باشد

پنیر ساده: پَنیر یکی از گونه‌های لبنیات است که بطور گسترده‌ای در صدها نوع مختلف از شیر تهیه و در اکثر نقاط جهان مصرف می‌شود.

تمامی مدل های پنیر به صورت طبیعی شامل پروتیین وی می باشد  مقدار پروتیین پنیر با توجه به نوع پنیر متفاوت است ولی معمولا در صد گرم حدود ۲۵ گرم پروتیین دارد

 

مطالب مرتبط
پیام بگذارید